Το Wordpress είναι μια πολύ καλή πλατφόρμα για τη δημιουργία websites ή μήπως ένας δυσεπίλυτος κόμπος

Το Wordpress είναι μια πολύ καλή πλατφόρμα για τη δημιουργία websites ή μήπως ένας δυσεπίλυτος κόμπος

Καθημερινά δημιουργούνται παγκοσμίως 1000 νέα Wordpress websites, και είναι γεγονός ότι το 35% του Internet λειτουργεί με το Wordpress.

Όπως όλες οι τεχνολογίες έτσι έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Είναι λοιπόν χρήσιμο πριν το επιλέξει ο επιχειρηματίας για να στηρίξει την επιχείρηση στο διαδίκτυο να γνωρίζει τι πρέπει να περιμένει.


1. Ανανέωση περιεχομένου

Είναι γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του website έχει τη δυνατότητα να ανανεώνει το περιεχόμενο αν και χρειάζεται χρόνος για να μάθει τις λειτουργίες του.

Πολλοί είναι αυτοί που τελικά αναθέτουν την ανανέωση περιεχομένου στην εταιρία που δημιούργησε το website γιατί είναι δύσκολη και χρονοβόρα εργασία και επιπλέον οι οδηγίες δεν είναι οι ενδεδειγμένες.


2. Πρόσθετα (plupins)

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Wordpress είναι τα εκατομμύρια πρόσθετα που διατίθενται, τα περισσότερα δωρεάν.

Όμως αυτά τα πρόσθετα ενίοτε έχουν τεχνικά προβλήματα και τα websites συχνά υφίστανται κυβερνοεπιθέσεις.


3. Design

Είναι αλήθεια ότι είναι πολύ εύκολο να στήσετε ένα website με Wordpress. Επιλέγετε ένα template, αναρτάτε το σήμα σας, μερικές φωτογραφίες, τα κείμενά σας και είστε έτοιμοι.

Σύντομα όμως θα διαπιστώσετε ότι για να προσελκύσετε πελάτες χρειάζεστε περισσότερα εργαλεία και εκεί θα διαπιστώσετε ότι αυτό είναι και κοστοβόρο και χρονοβόρο.


4. Ταχύτητα

Η ταχύτητα εμφάνισης των Ιστοσελίδων του Wordpress δεν είναι η καλύτερη γιατί ο κώδικας που δημιουργείται είναι εκτεταμένος. Λάβετε επίσης υπόψιν ότι η ταχύτητα είναι ένα σημαντικό κριτήριο αναζήτησης για την Google.


5.Αναβάθμιση

Το Wordpress συχνά εκδίδει αναβαθμίσεις για να διορθωθούν τα λάθη και τα κοινά ασφαλείας.

Η αναβάθμιση είναι εύκολη διαδικασία. Όμως η Wordpress συνιστά να γίνει backup στον κώδικα και στη βάση ώστε αν υπάρξει πρόβλημα να έχετε τη δυνατότητα επαναφοράς στην πρότερη κατάσταση. Και αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο και χρήματα.


6.SEO

Υπάρχουν πρόσθετα για την αναβάθμιση της αναζήτησης στη Google στη Yahoo και στη Bing.

Όμως αυτά τα πρόσθετα δεν διαθέτουν τις απαραίτητες δυνατότητες ώστε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία αναβάθμιση.

Άλλωστε ένα εργαλείο δεν επαρκεί για αποτελεσματική αναβάθμιση αναζήτησης. Χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις και πολυετή εμπειρία.


Συμπερασματικά θα πούμε ότι το Wordpress καλύπτει ένα πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων όμως πιστεύουμε ότι προσφέρει συγκεκριμένες δυνατότητες και ίσως δεν είναι η καλύτερη επιλογή για όσους στηρίζουν την αύξηση των πωλήσεων στο website τους.